gosser napisal/-a:No klikor sm se pregledal različne forume znam avtomobilov, je to 100% nekaj narobe s servo pumpo, tisto da cudno dela v skrajnih legah naj bi blo normalno, ko pa vrtis volan na samem mestu in se sliši sikanje,piskanje je pa servo pumpa slaba, no vsaj tko pravijo drugi!
to je meni zadnjič delalo pri fordu, pa je bilo potrebno samo doliti olje za servovolan, zdaj pa normalno dela
wolf66 napisal/-a:Ko zaviješ do konca, zapiska ventil, ki sprosti pritisk.
Tako je in če je ta ventil (bypass) star, oziroma ne deluje več 100%, se zadeva sliši malce glasneje, oz. lahko tud mal zamori mašino (obrati zanihajo) ampak brez skrbi, samo volana ne držat v čist skrajnih legah pa ne bo hudega.
gosser napisal/-a:Kakšno olje pa je to oz. kje ga dobiti? Na pumpah ga imajo?
Tnx
pejt v najbližjo trgovino z avtodeli, povej kakšen avto imaš pa je stvar rešena. Jest sem v forda nalil valvoline ATF al neki tazga, mislim pa da je olje isti kot za avtomatske menjalnike.
SubjectX napisal/-a:jaz tudi imam servo volan in mi spusti cuden zvok k ga cist do konca navijem in zapeljem rikverc..
kaj bi to lahko bilo?
To cviljenje je normalno (a je 156ka?); gre za to, da ob (pre)velikem kotu koles malenkost stisnejo zavorne čeljusti in slišiš cviljenje zavor. Nobenega strahu, z avtom je vse O.K.
ej tipično za alfe, to oglašanje in cviljenje, če volan do konca naviješ v eno smer. Pr moji 33-ki je bil tud ta problem, s tem d je pa res d je bla že mal v letih
Tudi pr moji 156-ki sem danes slišal to cviljenje iz servopumpe - volana ko ga obračam. Pa sem šel pogledat v posodico za olje servovolana in ga je res manj pa še to sem opazil da je olje penasto Kaj to pomeni? Kakšno olje naj kupim in kje se staro olje spusti ven iz sistema.