Razne okvare, problemi in primerjave....

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Ravno danes slišal še za en primer 2.0TS, kupljen v SLO, 1 mesec po garanciji zaribal motor. Ves ta čas avto imel isto lastnico..Ni vse fore od uvoza, alfa je pač alfa. Je lepa, kvari se pa tud tok kot je lepa ;)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ves kaj vec o tem?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Res je, zgovarjanje na uvoz je mižanje pred problemom. Alfa, starejša kot je bolj je problematična. Prebiram kar nekaj forumov,nevem če še kje zaslediš da se menjajo ojnični ležaji preventivno pri taki mali kilometrini, da ne omenjam LMMjev,Lambda sond,motorčkov prostega teka,škripajočih gumic nevemkje vse,prižigajoče lučke,razni EGR ventili itd itd itd...

Meni je alfa zakon od avta, ampak naslednja alfa ki bo pri meni bo glanc nova z vsaj 2 letno garancijo.
Do takrat bo pa še kak GPunto,ProCeed,Bravo ali pa kaj podobnega vmes...
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Moja 147 selespeed je prva in zadnja alfa. Bom šel na Volvo ali pa kaj podobnega.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:Res je, zgovarjanje na uvoz je mižanje pred problemom. Alfa, starejša kot je bolj je problematična. Prebiram kar nekaj forumov,nevem če še kje zaslediš da se menjajo ojnični ležaji preventivno pri taki mali kilometrini, da ne omenjam LMMjev,Lambda sond,motorčkov prostega teka,škripajočih gumic nevemkje vse,prižigajoče lučke,razni EGR ventili itd itd itd...

Meni je alfa zakon od avta, ampak naslednja alfa ki bo pri meni bo glanc nova z vsaj 2 letno garancijo.
to kar crkuje je boscheva elektronika, in ce jo imajo tudi drugi avtiu, potem tudi tam crkuje
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Crazy Alfista napisal/-a:
Miholl napisal/-a:Res je, zgovarjanje na uvoz je mižanje pred problemom. Alfa, starejša kot je bolj je problematična. Prebiram kar nekaj forumov,nevem če še kje zaslediš da se menjajo ojnični ležaji preventivno pri taki mali kilometrini, da ne omenjam LMMjev,Lambda sond,motorčkov prostega teka,škripajočih gumic nevemkje vse,prižigajoče lučke,razni EGR ventili itd itd itd...

to kar crkuje je boscheva elektronika, in ce jo imajo tudi drugi avtiu, potem tudi tam crkuje
My point exactly!
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

mikko napisal/-a:Moja 147 selespeed je prva in zadnja alfa. Bom šel na Volvo ali pa kaj podobnega.
Na Volvo? Aha torej v bistvu iščeš manj zanesljiv avto z dražjimi servisi, ja v tem primeru pa je Volvo kar pravšnji zate. :lol:
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

:lol:
pol ga pa pelješ na servise k Summit-u, tam ti ga res dobro ,,stunnirajo,,
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

bass napisal/-a:
Crazy Alfista napisal/-a:

My point exactly!

Lejte fantje zarad mene je laohka elektronika iz Tuđžikistana, če crkuje po mojem žepu udari,ne po sosedovem...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Miholl napisal/-a: Lejte fantje zarad mene je laohka elektronika iz Tuđžikistana, če crkuje po mojem žepu udari,ne po sosedovem...
Kater avto pa ne crkuje iz tega ali onega razloga in je povsem brez konstrukcijskih/serijskih napak?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

its pointless I think :roll:
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Točno tako, tako razpravljanje je brezplodno. Vsak naj vozi kaj mu paše. Če nekdo misli da se bo vozil z Volvotom ali WV- jem brez problema, jaz lahko rečem samo GO FOR IT.
Zakaj bi kdo koga prepričeval da je Alfa najboljši avto. Če kupiš Alfo samo zaradi tega ker je pocen in za BMW-ja nimaš dnarja pol je itak brezveze, ker boš jamral in šimfal znamko cel cajt, tud če ti bo crknala ker si pozabil tankat.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

imam predlog-tisti ki bi radi imeli Alfe, pa jih nebi imeli, ker crkuje elktronika--buy Alfa with carburators :lol: :lol: :D

ma ne vem-meni je cist logicno, da novejsi kot je avto, vec je elektrnke v njem in vec je moznosti, da kaj crkne

da crkuje, pa ni avto sam po sebi nic kriv
mikko
Alfa Member
Alfa Member

SHadowX napisal/-a:
mikko napisal/-a:Moja 147 selespeed je prva in zadnja alfa. Bom šel na Volvo ali pa kaj podobnega.
Na Volvo? Aha torej v bistvu iščeš manj zanesljiv avto z dražjimi servisi, ja v tem primeru pa je Volvo kar pravšnji zate. :lol:
Domači furajo 2x XC90 in S60 , pa ni problemov. Edino pri S60 je to, da končniki radi grejo, pa loputo za benz treba spucat, ampak po 170.000km je to vse kar je ;) Alfa pa zariba pri 113.000km ;)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mikko napisal/-a:Alfa pa zariba pri 113.000km ;)
Zakaj že, klik...
Odgovori
  • Informacija