Debate o podvozju 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se strinjam :wink:

:mrgreen:

LP
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

GTAm napisal/-a:
Se pa strinjam tudi prej z Tribesmanom in Creedom, serijsko podvozje do neke meje slabo duši neravnine.
Ne da slabo duši, totalno u pi*di duši.

Če bi bil avto usaj potleh, ne pa da je kot SUV. Sej drugače se avto pelje lepo, občutek je super - velike zasluge ima za to volan, da bi pa reku da drži avto nevem kako cesto - s tem se pa ne morem ravno strinjat. Sploh na slabšem asfaltu (mokra cesta, gladka površina) te zna prehitet zadni konc (brez VDCja), pa tudi na luknjasti cesti bi se avto lahko manj zmikal :roll:

Tudi če so si podvozja 156in 147 podobna je pri 156 kompomis športnosti in udobja useeno boljši. Če primirjam obe doma - obe na 17˝ 156 na TI podvozju, je razlika res velika. Ko se prelješ čez odtoke/jaške se spašuješ če jih niso ravno danes popravli, tudi dogle grbine lepše pobira (me pa moti ker potem še kako sekundo niha :? ). ja pa problem pr obeh da se res preveč nagibajo tako da če hočeš res adrenalin je treba obvezno zamenjat kompelt podvozje. In to me pravzaprav odvrača od nakupa neke nove/rabljene/druge alfe. Da daml 10k za zjahano 156 in potem bom mogu dat še 1000€ da bom se sploh lahko tako hitro peljal kot s 13 let staro 155.... #-o Ne hvala.... :|
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dva dni nazaj je mal manjkal, da bi se stepli, ko sem napisal, da je vzmetenje v riti, danes se pa že kr vsi strinjamo... Kaj je bla zadnjič polna luna al kaj? :doubt:

Gorkič, 156 je težja in daljša, zato je občutek v njej boljši kar se udobja tiče, vendar gre ubistvu za isti drek, samo v drugi pakungi...
Po mojih izkušnjah ima samo GT dokaj spodobno nastavljeno podvozje, pa tud ta ni glih neki biser.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Nič polna luna. Jaz še vedno trdim, da je vzmezenje/podvozje dobro, če ne celo zelo dobro. Je pa res, da je precej trdo in slabo duši neravnine na cesti. Vsi testi so napisali, da ima 147 zelo dobro podvozje in odlično lego. Je pa res vse skupaj nastavljeno zelo trdo.

In ja...pretiravaš Tribes... Nikjer v nobenem testu ni nihče zapisal da je v 147/GT/156 v riti, ker ni. To je pač zraslo na tvojem zeljniku.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Dva dni nazaj je mal manjkal, da bi se stepli, ko sem napisal, da je vzmetenje v riti, danes se pa že kr vsi strinjamo... Kaj je bla zadnjič polna luna al kaj? :doubt:

Gorkič, 156 je težja in daljša, zato je občutek v njej boljši kar se udobja tiče, vendar gre ubistvu za isti drek, samo v drugi pakungi...
Po mojih izkušnjah ima samo GT dokaj spodobno nastavljeno podvozje, pa tud ta ni glih neki biser.
Če si mislil name...nism učiraj odkril da me trese po luknjah, medtem ko na ovinkih jadram.... :doubt:

TUdi glede GT imaš prav..še najbolša od tega sranja...je pa res da sm ze vozu zelo malo s tem avtom.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Nič polna luna. Jaz še vedno trdim, da je vzmezenje/podvozje dobro, če ne celo zelo dobro. Je pa res, da je precej trdo in slabo duši neravnine na cesti. Vsi testi so napisali, da ima 147 zelo dobro podvozje in odlično lego. Je pa res vse skupaj nastavljeno zelo trdo.

In ja...pretiravaš Tribes... Nikjer v nobenem testu ni nihče zapisal da je v 147/GT/156 v riti, ker ni. To je pač zraslo na tvojem zeljniku.
Ja, super je, dokler ne prideš do prve kotanje/štukanga alsfalta/karkoli kar ni 100% gladko... Na žalost je v sloveniji takih cest zelo malo.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-alfa 147 ima nastavljeno podvozje kot kompromis med udobjem in športnostjo in se večina strinja,da so zadeli bistvo
-vozim raznorazna švabska kola,ki so pregovorno trda,za francoze vemo da so izrazito mehki,torej...alfa je zakon :wink:
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

kreh kreh bullshit kreh kreh :mrgreen:
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:-alfa 147 ima nastavljeno podvozje kot kompromis med udobjem in športnostjo in se večina strinja,da so zadeli bistvo
....večina fanatikov se lahko strinja.... :roll:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-niti pod razno nisem fanatik,če kdaj prebiraš moje poste,to zlahka ugotoviš
-eni enostavno pretiravate v kritikah,kot,da ste eksperti za ocenjevanje lasnosti avtomobilov
-vsak avto se da izboljšat,za normalno uporabo je 147 čisto dober avto,ne vem pa zakaj vozite alfe,če so tako zanič
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Fantje, vas so mame po moje preveč ujčkale ko ste bli mali. Če vas tako moti rukanje po ''slabih'' slovenskih cestah, se zapeljite malo dalj od svojega nosa. Obstaja še dosti slabših kot si vi mislite.
In Alfa vas pripelje tudi čez tiste. Sam sem se ravnokar vrnil iz Srbije, kjer so ceste res slabe in so se Alfisti kar za glavo držali ko so me videli na 17-kah. Pa je šlo brez problema. Bolgarija ni nič boljša. Celo vsi ki verjamete da so v Italiji ceste boljše se peljite do Firenc, tisto mora biti najslabša avtocesta kar sem jih jaz prevozil, no mogoče je zdaj kaj boljša, samo lani je bla katastrofa, pa smo tudi preživeli. Tako da malo manj jamrat, več vozit pa bo.
Bega pa me eno dejstvo. Vsi govorite kaki rejserji ste, camber, pa te nastavitve pa one, pol govorite pa o tem da gume ne zdržijo več kot 20kkm. Zdej ne vem če sem fuknjen al kaj, sam pravemu rejserju niti 10kkm gume ne zdržijo, kamoli 20kkm. Debata pa taka, kot da bi bli sami šumaherji tu gor.
Priznajmo si raje da so Alfice prelepi avtomobili z dobro lego na cesti in zato jih tudi kupujemo, zelo malo pa je voznikov, ki bi potencial podvozja izkoriščali več kot 10%, kamoli 90%, kot tu nekateri pravijo.
Za od kafane do kafane pa tud če se malo bolj nagne v ovinku pri 30 kmh ni nič narobe.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bearex napisal/-a:Celo vsi ki verjamete da so v Italiji ceste boljše se peljite do Firenc, tisto mora biti najslabša avtocesta kar sem jih jaz prevozil, no mogoče je zdaj kaj boljša, samo lani je bla katastrofa, pa smo tudi preživeli.
To se popolnoma strinjam. AC Bolonija-Firenze...KATASTROFA #-o
In bearex, tudi prejsni teden je bila isto katastrofalna kot lani :wink:

Je pa obvoznica mimo mester =D> Kot bi se vozil po polikani cesti.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Ljudje mamo pač različne kriterije do nekaterih stvari. Super da so nekateri zadovoljni s svojimi alfami. Tisti ki niso imajo pa dve možnosti, menjati znamko, ali tako kot jaz in nekateri izboljšati avoj avto in resnično uživati v vožnji kot si jo alfa in njen voznik zaslužita.

Nekateri pač ne potrebujete več, drugi pa fanatično verjamete da je to kar da alfa iz tovarne "the best".
titibl123
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: mozirje

pri moji 147 lega za takšen tip vozila odlična kljub temu da je trenutno avto kot crosscountry vozilo. :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija