Stroški in vzdrževanje Alfa 159 VS BMW 3

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tako kot pravi Bistri ob pogoju, da avto kolikot toliko znaš obvladat, glede na to, da nima popoloma nobene elektronike za stabilnost in je pozimi in v vlažnem kar težko ga imet pod kontrolo, da ti rit ne zadane ob nekaj.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Fantje,sem dolgo časa gledal razne M3 e46,ne e36,pa nisem mulc,ali sin po poklicu,pa sem si na koncu premislil.Večina je zjahanih,stolčenih,da ne govorimo o stroških vzdrževanja....itd.Potem sem se zaggrel za 135i,sem ga imel tudi na testu en teden,mimogrede fantastične zmogljivosti,majhna poraba glede na 370KM(optimiziran),še lepši zvok,ampak nobenega prostora.Na koncu sem prišel na kompromis dizel coupe,vsa oprema in avto je še danes po 300Kkm kot nov,brez ene same napake,zamenjal nisem enega samega dela podvozja,niti ene napake s strani boscha.Že v prostem teku zaradi 6 cilindrov komaj ugotoviš,da je dizl,v vožnji ne slišiš pa nič,razen turbine.In tako,kot ste že nekateri povedali,da je to edini BMW,torej e46coupe,ki je še všečen.Že e90 mi je nagravžen,da ne govorimo o e60 #-o Ta avto je za mojo dušo!Karavanček sicer z isto mehaniko,pa je delovni stroj in priznam,da oblikovno ne more konkurirat niti 156,kaj šele 159tki.Torej,kupil sem ga striktno zaradi mehanike,dobrih izkušenj z kupejčkom,ne pa zaradi neke lepote.
Kar se pa tiče moje trditve,da si 15 let staro M3,ki košta 6000-8000 jurčkov privošči SKORAJ vsak mulec,pa sigurno drži.To,koliko se jih obdrži na cesti,je pa spet druga zgodba #-o
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Kar se pa tiče moje trditve,da si 15 let staro M3,ki košta 6000-8000 jurčkov privošči SKORAJ vsak mulec,pa sigurno drži.To,koliko se jih obdrži na cesti,je pa spet druga zgodba
No potem pa bodi junak in nam postrezi vsaj tukaj z nečim trdnim, da nam ne bo treba samo na besedo verjet, če prav si zdaj VSAK mulc že spremenil v skoraj vsak mulc. Še dve strani, pa bo skor noben mulc :lol:

316 bi še verjel takole na pamet, M3 pa pač ne.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

tale tema je ratala bolj kot ne eno nabijanje o superiornosti nadbavarca. Naj si ga kupi tisti, ki ga hoce met, tisti, ki mu je vsec Alfa, pa naj ma Alfo... Blo bi lepo, ce bi kaksna dobra tema ostala na nivoju, da bo se komu uporabna...
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Miholl napisal/-a:Brez zamere vsem skupaj sam tok kok eni qurcate fanatične nemcoljube, se popolnoma poistovetujete z njimi (to je zihr slovnično nepravilno napisano,ampak boljše ne znam .
:mrgreen: )
Tole je name letelo... ja kaj naj rečem, upravičeno. Kot sm reku, da se nebom več ubadal z nemškutarji, kr nima smisla. Za bralca oz. opazovalca vedno izpade kot prepir dveh fanatikov.

Sam se nimam za fanatika. Ne hodim po bmw ali honda forumu in ne pametujem tam, tko k nekater tu drekajo o neki nemški superiornosti. Nevem kaj nektere tuk moti, na tem forumu, če ti je alfa všeč. Mene briga kaj kdo vozi, dokler mi ne začne drekat o stvareh k vem, da niso tko rožnate.

Pa kaj mene briga, kako nekomu služi bmw, mazda, golf...

Sicer pa tale citat veliko pove
pero666 napisal/-a:Ob Alfah so se vedno kresale iskre, kdor pa je povedal kej pozitivnega, je pa itak fanatik.
...če pa u zvezde kuješ audi, bmw... je pa neki normalnega, tut na tem forumu. Pa bog ne daj, da si upa kdo povedat kej slabga o kaki drugi superduper znamki.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@thunderbolt

Bolje nebi mogel napisati :wink:
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Zdej bom malo grob do vseh tistih,ki natucavajo okoli fanatizma.Najprej si preberite,kako je naslov teme.Drugič,kolikokrat v tej temi sem pozval,da se naredi korektno(kolikor se že da) primerjavo med obema modeloma.Kakšni so bili odgovori?NIČ NIČ,razen to,da ste vi popljuvali bavarca,oziroma Nemce z takimi primerjavami,da te glava boli.Poznam kar nekaj forumovcev z 159 žal z 1.9.jtd motorjem,pane bi bilo fer,da primerjamo 2 preveč različni mašini,zato sem ciljal na 2.4 jtd.
Dokler boste tako oskogledi,boste ostali na tem,da vam člani pišejo in predstavljajo svoje alfe na drugih forumih,kjer jih ne "skurcajo za fanatike".
Pa ne bom našteval imen,ker vejo ,kdo so in so do samega foruma zelo kritični.
Namesto,da bi si pomagali,tudi med vozniki drugih znamk,se dogaja obratno,blatenje vse povprek.Še boljši podatek je to,da imate na celotnem forumu samo enega lastnika z novo 159,ki bi bil najboljši za primerjavo.
Moja odločitev je padla!Tudi,ko bom kupil Alfo,je tukaj brezveze spraševati,ker razen pametovanja nekih informacij ne dobim.
No ,sedaj me popljuvajte,temo pa naj prosim moderator čimprej zapre,ker ne mislim,kot avtor več sodelovati v teh gostilniških razpravah!
Še enkrat,nisem ljubitelj nemcev,po srcu alfist in niste vsi alfisti slabi,kvečjemu obratno,nekateri so dobri prijatelji,ampak tistih nekaj posameznikov pa ne želim ne srečati,niti brati njihovih primitivnih odgovorov.
The end :roll:
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

przlend napisal/-a:Malo of topic,ampak še pred 2 mesecema se gledal in preizkušal 159 2.4 od 2006 pa do 2008 letnika.Vozil sem jih 12 in niti ena ni bila brez napak #-o
Pleh,torej zunanjost je nadpovprečno dober napram drugim primerljivim znamakam,sedeži,sploh lusnjeni,ali celo TI so vrhunski in se lahko drugi skrijejo.No potem se pa konča :oops: :oops: Tehnika je bila v večini katastrofa #-o Avto za teh 200KM enostavno nikamor ne gre,čeprav ima prečudovit glas za dizla.
Tako,da sem opustil misel na lepotičko in nabavil starejšega bavarca.Nobenih letev,jermenov,DPF,jajc z elektroniko.......
Upam,da naredijo v prihodnosti tudi kakšen avto,ki ne bo samo lep in hiter,ampak tudi zanesljiv in z veseljem spet postanem alfist.Do takrat,bom pa pač vozil grde traktorje :(
Sam sem bil pred podobno odločitvijo, kaj športnega kupiti glede na to, da sem pretekla leta imel opravka bolj kot ne z večjimi transportnimi sredstvi tipa Transporter, Caddy, Touran zaradi določenih osebnih ali službenih obveznosti.

Pa je bil izbor Alfa 2,4 TI, BMW E90 ali E92 M-optik, opcijsko še Audi A4 in Lexus IS

In po testiranjih, 3 mesečnemu iskanju sem se naposled odločil brez premišljevanja za Bavarijo iz povsem preprostega razloga:
- daleč največja ponudba pri nakupu glede na opremo, motorizacijo,
- daleč najboljša servisna in poprodajna storitev
- najboljša tehnika, brez jermenov motor, vrhunski audio - navigacijski sistem, izjemna končna izdelava, nobenih čričkov in pocarske izdelave,..
- zadnji pogon,

Zakaj ne ostalih:

Lexus
- preplastična notranjost,
- majhna ponudba

Audi
- najdražji od vseh naštetih,
- slabši motorji od BMWja, podobno kor pri Alfi

Alfa
- majhna ponudna rabljenih, glede na tip opreme, izvedbno ki sem jo iskal. V Nemčiji je ta moment le 9 takih v prodaji ta moment. Eventuleno bi moral naročiti novo, kar pa je za 42.000 in več povsem preveč,
- slaba servisna storitev. Ne da se mi več pregovarjat za vsako malenkost in pizdarijo, ki je že v osnovi serijsko "zafušano" sploh pa obupanje nad reševanjem reklamacij ( je bilo že preveč primerov doma pri ostalih avtih, novi ali rabljeni ), pa dopisov na Avto Triglav, pa v Italijo pa podobno,...
- razočaranje nad motorjem, jermen, DPF, vzdrževanjem ipd.
- pri testiranju rabljenih 159, so bile res vse katastrofalno ohranjene ( črički v armaturki, strgani sedeži pri 70.000, skratka na splošno avti pri istih kilometrih bolj zmatrani kot BMW-ji.
- navsezadnje to, da poizkusim še kaj drugega in kakor pravijo, če prebereš eno knjigo še nisi pameten.
- ker mi več pomeni dobro in kvalitetno sestavljena avto kot pa samo "lep" ali to" da imam nekaj drugega kot 99% slovencev" Prevagal je razum, pred čustvi in očmi. Nočem več kurbe!

In ja jxxxx vsa mnenja in mi je važno, da vozim tisto ki je samo meni všeč in se v tem dobro počutim.

Po letu in pol, lahko samo zapišem:
- kaj je to že servis, vidim ga samo od daleč ko se mimo peljem,
- kaj so to črički,...

Na kratko,..
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No ,sedaj me popljuvajte
Puj, puj, puj! Bo vredi? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Kaj pa rabljena jajca kupujete. Naredi isti test s novimi vozili in boš ugotovil da cena/performaca , da alfa največ....V bistvu pa.....kup bavarca pa ne piši več kle pa je, če ti je vseeno za mnenja pol ne uporabi forumov, ane?

p.s. Moja Spider nima nič čričkov nič izvenrednih servisov......grem na bmw slovenija, da mi zamenjajo značko?
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Giorgio Armani: kateri tvoj BMW bo to po vrsti?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Odgovori
  • Informacija