Alfa 147 Nastavitev sklopke

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Kako to mislite sklopka trese?Ja zanič nosilce motorja imate,sklopka nima nič pri tem...
Slika Slika Freude Am Fahren
amdbrutale
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Jst nimam problemov z tresenjem ampak imam občutek da sklopka ne odvaja 100% (15% praznega hoda lufta) ter imam zato probleme pri prestavljanju, menjalnik se zatika včasih škrtne....kljub temu da sklopko pritisnem čist do kraja. Teško pa verjamem da bi bilo kaj z menjalnikom narobe pri 100.000km
imam majhen problemček. Pri moji alfi me moti nekoliko prevelik začeten prazen hod pri sklopki. Ko pritisnem pedal gre kakšne 15%hoda v prazno.
Posledica tega je da moram pri prestavljanju čisto do konca stiskati sklopko.

Kako se nastavi sklopko da ne bo mela več praznega hoda?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

amdbrutale napisal/-a:Jst nimam problemov z tresenjem ampak imam občutek da sklopka ne odvaja 100% (15% praznega hoda lufta) ter imam zato probleme pri prestavljanju, menjalnik se zatika včasih škrtne....kljub temu da sklopko pritisnem čist do kraja. Teško pa verjamem da bi bilo kaj z menjalnikom narobe pri 100.000km
imam majhen problemček. Pri moji alfi me moti nekoliko prevelik začeten prazen hod pri sklopki. Ko pritisnem pedal gre kakšne 15%hoda v prazno.
Posledica tega je da moram pri prestavljanju čisto do konca stiskati sklopko.

Kako se nastavi sklopko da ne bo mela več praznega hoda?
Za začetek poskusi odzračit hidravlični sitem sklopke. Podobno kot pri zavorah s tem da je izpust na sekundarnem cilindru(na menjalniku) pa pazi, da ti slučajno ne zmanjka zavorne tekočine v posodici, saj bo povleklo zrak in bos moral začet znova.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

black napisal/-a:Kako to mislite sklopka trese?Ja zanič nosilce motorja imate,sklopka nima nič pri tem...
kva majo pa nosilci? :?: pol bi skoz tresl ne samo ob spelavanju ob mrzli mašini..,al se morjo nosilci tut segret da ne trese več :)
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

kovach napisal/-a:al se morjo nosilci tut segret da ne trese več :)
Seveda,saj so iz gume.
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

no se strinjam da bi moral prvo pregledat nivo tekocine,mogoce ti je prisel zrak v sistem.na moji alfi nisem imel z sklopko nobenih tezav.je bila prva not in naredil 235.000km z njo.pa ne kaksnih pocasnih.
srečno voznjo
Rok_2231
Alfa Junior
Alfa Junior

jaz mam tud te probleme da sklopka prime čist notri sem jo zato tud zamenjal komplet sklopko potisno ploščo lamelo potisni ležaj z cilindrom in tudi cilinder v kabini vse tudi pravilno ainlifto pa je enako sranje ko prej nastavljat pa se je ne da kr je menjalinik prvih seri ki so mele cilindre v menjalnikah ima mogoče kdo kako idejo studiral sem že tudi da bi naredil neki distančnik med selinder in menjalnik
od kar ma fiat alfo prek je v pizdi
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Jaz ima 147 1.6 120km in zjutraj ko je avto hladen sklopka drsi lahno strese pa v rikvrc kdaj škrtne ampak sem že navajen ko za rikverc gre težko spustim sklopko še enkrat pritisnem in potem gre normalno v rikverc
(pač sklopko bo potrebno zamenjat 155.000km)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Pa po vsej verjetnosti tudi glavni cilinder.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi jaz mam od menjave sklopke težave s tresenjem. V točki, ko začne sklopka lovit trese cel motor in posledično avto.

Sekudarni cilinder je tudi bil zamenjan. Zaenkrat je načrt, da gre sklopka na reklamacijo, ker očitno kak sestavni del sklopke ni raven in zato potresava. Če pedal spustim še malenkost bolj se vibracije prenehajo.

Ma kdo kako dodatno idejo predno bom cca. 1 mesec brez avta (sklopko bo treba poslat v nemčijo v tovarno na pregled)?

Bi lahko bil kriv nosilec (dvomim)? Zrak v sistemu? Glavni cilinder?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Nič ne bom pomagal, lahko pišem samo kaj se je na 75-ki dogajalo.
Original sklopka je tako začela trest (cela Alfica je skakala) pri 110 kkm.
Bolje je bilo če sem občasno pospeševal z drsečo sklopko v višji prestavi (ja smodil sem jo). Tako je bilo potem mir za cca 1 kkm, potem pa spet isto.

Sedeaj (127 kkm) je drug menjalnik z rabljeno sklopko, zraven je precej od rije nagrižen vztrajnik in potisna plošča - trese nič, dela krasno že 4 kkm.
Pregled stare: nobenih posebnosti, mesa več kot dovolj, vse površine lepe gladke ??

Na vprašanje, pa dvomim v cilindre in zrak, nosilce lahko pregledaš, vendar?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala.

Nosilec bi naj bil v redu. Sumim sicer tudi vzmeti v lameli, ker slišim od menjave naprej v menjalniku ropot (prosti tek, menjalnik v leru) - če stisnem sklopko ropot preneha. Če pa dodam malo gasa pa se frekvenca ropota spreminja premo sorazmerno z obrati (kar je sveda povsem pričakovano).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Gasperr
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Alfa Romeo 159 (150hp)

Bi lahko kdo prosim obrazložil kako prezračit hidravlični sistem? Kajti imam tudi sam problem, da imam na začetku kar nekaj prostega hoda sklopke, in ko prestavljam moram ''zabit'' pedalo res čisto do konca (in še malo :P). Če ne imam probleme pri prestavljanju v 1. in v 2... gre malo bol na trdo.

Hvala vnaprej.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

će se gre od 1.9 JTD, imaš na cilindru na menjalniku nipl.
do njega prideš tako da vzameš proč akumulator in nosilec le tega.

Postopek:

-kolega pritisne pedal sklopke in ga drži
-odviješ nipl dokler vzvod ne gre v skrajno lego, potem zatisneš nazaj.
-ponovi vajo.

pa pedal je kdaj treba tudi na roke ven potegnit potem...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Gasperr
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Alfa Romeo 159 (150hp)

Opazil sem, da mi v prvo in v drugo težko gre samo, ko je avto hladen, torej problem verjetno ne bi smel biti v sklopki?
Odgovori
  • Informacija