Alfa romeo 156 V6

Slikice vaših jeklenih konjičkov
bostjanluk
Alfa Member
Alfa Member

po moje rabiš pozicijo 4 in 9 na sliki
Slika
Tole sem tudi jaz moral kupit ta teden.
Kataloške številke pa so
poz4:46470897
poz9:46411550

Pride pa okoli 26€

ps:pri obeh si zj..al :mrgreen:
lp
pravi alfist hodi peš
Uporabniški avatar
DMTuning
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Da po dogem čaus mal obnovim temo,.. :D problem z "preveliko zračnostjo" ( preveč lufta) mejalne ročke,.. ni biu v pušah v mehanizmu ,.. problem je biu na zajli ( kjer pride bučka na mehanizem,. je imelo luft) in sm uredui stvar. :D
Slika

Slika
Pozim ko ni blo druga za delat,. sem še mal "okraisu" motor ( nekaterim se ne dopade nejbol,. men se pa kr dopade :D ),. na slikah deluje barva malenkost bolj na oranžno,. v živo je taka "živo rdeča"
Slika

Slika

Slika

Slika

In še končni rezultat ko je skupaj : ( potrebno je še spolirat sesalne cevi pa par malenkosti še je za popravit / zaščita jermena,. itd,.. ):
Slika

Slika

Pobarvau pa sem tudi zavorne čeljusti in diske :
Slika

Slika

Sprednjo krom masko in 2 lajstice sem obleko v folijo:
Slika

Razlog za to je biu slabo ohranjen krom in zbleden znak,. ( nameravam pa kupit novo masko in znak,. to je bol kot ne začsno ):
Slika

Zamenjau sem si tudi vzmeti,.. in sicer Eibach Pro Kit ( ko sem meu amortizerje dol,. sam z izolacijo namazau use okoli amortizerja pri vseh kolotekih,. ):
Slika

Slika

Slika

Kupiu pa sem tot druge feltne in sicer 18 col Momo Corse S-five (Napis sem sam pobarvau,. orginal je biu siv napis )

Slika

Slika

Slika

Kupiu pa sem tudi nove svečke NGK:
Slika

Slika

Zunanjost pa izgleda takole ( v kratkem si bom sposodiu fotoaparat in nrdiu par lepših / bol kvalitetnih slik,. to je slikano z mojim telefonom,.. )
Slika

Slika

Slika

Nekje na začetku maja pa imam namen registrirat ( in uredit homoligacijo za stvari ki so se delala),.. in pa nrdit še mali servis in še kakšne malenkosti,. to je pa za enkrat use,. ko bo kaj novega prilepim slike 8)
bostjanluk
Alfa Member
Alfa Member

tridiš se, vendar za moj okus gre tale stayling v napačno smer :?
pravi alfist hodi peš
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

kapo dol za odlično opravljeno delo =D>
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

bostjanluk napisal/-a:tridiš se, vendar za moj okus gre tale stayling v napačno smer :?
Se pridruzujem mnenju. Samo itak majo pa vsake oci svojega malarja.

Pa se eno vprasanje. Kaj od tega kar je bilo delano sploh je za homologirat. Sj avto ni predelan. Avto je bil "PACAN" . Tko da ne vidim nobene potreba po kakrsnikol homologaciji. Edino feltne...
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ah ja... Poznam mihata in vem, da če kaj ni spacano ni ! :wink: mogoče se je odločil za nekatere barvne kombinacije ki vsem niso všeč je pa važno da so njemu !! 8) malo je german styling pa kaj... Meni je po eni strani zelo všeč :wink: :oops: ( razn motor :P tisto bi lepše zgledalo če bi bili pokrovi rdeči in zbrušene črte in napisi, do svetlečega aluminija :mrgreen: )
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
DMTuning
Alfa Member
Alfa Member

Za homoligirat mam feltne in fedre,. ( znajo kr komplicirat če ni to uštimano,. pa še ko maš ti kako malenkost najdejo :roll: ),.. Drgač glede barvanja,. sm že napiso pač enim je všeč enim ne,.. :wink: če je pa treba se da pa tut v dobrem popoudnevu spravit na orginal stanje ( mam doma za peskat tko da mi je to nejmanš problem barvo stran in alumini spolirat,),.. drgač eden od razlogou pa je tut ta da sem barvo ker določeni "železni" deli so bli površinsko rjavi ( oz je barva kje odstopila ) in alumini oksidiran,.. tko da men dost lepš zgleda zdej kukr pa je bilo stanje ko sem kupiu avto ( slika spodaj),. pa bres zamere :wink:
Slika
Ales222
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ilirska Bistrica

Jaz moram pa reč, da kr se tiče zunanjega videza mi je zelo všeč, sicer imam sam podobno ;) Tko da kr tako dalje!! :D
Ales222
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ilirska Bistrica

P.s. letvice daj nazaj kromirane :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mene ne motijo barvani kovinski deli prav nic, ampak edina stvar ki mi ne gre zakaj si barval ohisje ( nosilec ) ventilatorja na rdece ??? se to. Ce pravis da imas peskalnik doma bi jaz ta nosilec prvo speskal in pobarval v crno bi bilo bolj licno narejeno. Ce si ze barval bi pobarval fedre na crno barvo in nebi bilo treba homologirat. So pac original sportpack fedri :)

Pa da nebom samo pametn : Avto je na pogled zelo lep.

LP
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Rdeči detajli so zelo lepi, ko so na novi, če pa se to ne vzdržuje, je efekt ravno obraten....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
DMTuning
Alfa Member
Alfa Member

Zaenkrat bom pustiu tako kot je,. pozim če bo kej cajta preveč pa mogoč prebarvam ohišje na črno :) Fedre bom pa raj dau homoligirat,.. nej bo avto "legaln" na cesti ( am pa fedrou nism barvo,. popravo sm sam na parih mestih kjer je barva mal odstopila,. da se nebojo naprej luščil,.. ):D ,..
Pa še par novih malenkosti,.. :D
Na izpuhu sm zamenjo vsa tesnila in odstraniu srednji lonec ( je imeu manšo luknjo pa sm ga odstrano,. ni pa bistvene razlike pri zvoku,. do 3000 se malenkost bol sliši,) in pa še premarvo "cevi" z barvo za izpuhe,..
Slika
Slika
In pa spoliran zadnji del:
Slika
Zamenjala se bota še oba končnika in manšeta,..
Slika
Nabaviu sem še olje in filter,. bom zamenjau še predn jo registriram,.
Slika
V notranjosti sem zamenjau še žarnice ki niso gorele in pa avtoradio,..
Slika
Slika
Slika
Še oprema za prtlažnik:
Slika
in pe še nekaj za usnjeno notranjost,..
Slika
8)
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Lepo rihtaš. =D>

Vidim da slike nalagaš preko Shrani.si, bi te prosil če lahko tam pri dodatnih možnostih označiš naj slike pomanjša na 800x600, tako ostali uporabniki foruma ne bomo doživeli penzije med nalaganjem tvojih slik :mrgreen:
Uporabniški avatar
DMTuning
Alfa Member
Alfa Member

Da po dougem času malo osvežim temo,.. Lansko "sezono" preden sem dau registrirat sem si dau naredit še tablce po naročilu ( slika spodaj) :D
Slika
Zaradi lanskih slabih vremenskih razmer, sem z avtom naredo slabih 2500km ( avto mam registriran cca pou leta nekje od maja do septembra pa še to se vozim po lepem vremenu,.. :wink: ), upam da bo letos kaj več lepega/suhega vremena,.. čez zimo pa je pršlo še par dodatnih sprememb,..
Spredi se je montirau podlašek odbijača ( odbijač je samo postavlen gor zato mal bol čudno stoji, feltne so pa tut samo začasne,..) kasneje bom narediu še kakšno drugo sliko kjer se lepše vidi,:
Slika
Zamenjau se je še avtoradio,.. ( alpine 9882ri) :
Slika
Drug zadnji izpušni lonec:
Slika
Povečal sem še cev ki dovaja zrak v airbox, ( orginal je mela minimalno mislim da premer okoli 50mm ,.. sedajšna ima 115mm), za cev sem uporabil kr koleno, ki sem ga še mal z poliestrom priredil in cev usmeriu v odprtino zraven meglenke da zajame čimveč zraka, :)
Slika
Slika
Montirau sm še zračno trobo :mrgreen:
Slika
Zdej se pa počasa pripravlam za novo sezono, ( menjano olje petronas syntium 10w60 ( sicer po kilometrih mnogo prezgodi,. ampak 1 leto je okol,..), zračni filter in filter kabine.
Slika
Slika
To je zaenkrat vse, ko bo kaj novega, poročam :D
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

Madona tole more pa fejst prestrašit ko zatrobiš :D
Slika
Odgovori
  • Informacija