Strošek hidravlične strehe bo poplačan, ko se boš na kakšnem meetu pred dežjem srečal z drugim, konkurenčnim lastnikom spiderce, kjer bosta eden nad drugim po moško vzpostavljala dominanco in si kazala samozavest, moč in nadzor z gledanjem iz oči v oči.
Potem bo pa revež stopil iz avta in na roke vlekel streho, ti boš pa pritisnil na tipko, mu pomežiknil, se nasmehnil in odpeljal
Ne se trudit, nima smisla
Kako se pa kaj pelje teh 150 bencinskih konjev?
Jaz sem v svoji rezervno gumo vzel ven in kupil nek set za zaflikat. Ravno toliko da imam policaju za pokazat.
Se pozna več prostora v prtljažniku, pa še nekaj mase se znebiš.
Moja guma je tudi nekje v garaži še s tistim pa res nima nič prtljažnika. Kje si nabavil ta set?
Pelje se pa kar v redu. Nič za se kaj posebno hvaliti, ampak čisto dovolj. Rabi pa kar obrate.
Drugače pa naročen termostat in 2l hidravličnega olja. Ob priliki je treba pa to tudi zamenjat
Urejenih nekaj malenkosti... Menjava stikal za okna, ki so bila sicer delujoča, ampak malo polomljena, stikala za ogledala, ki je bilo nedelujoče, in pa rež za ventilacijo, ki so bila malo počena.
Zdaj vse deluje, razen klime seveda. To je lastnik vrgel ven, ker da je nekaj puščalo. Upam pa, da mi jo uspe nekako spraviti nazaj. Kompresor in cevi sem dobil zraven avta, bo pa sigurno kar projekt...
Že od nakupa sem razmišljal o menjavi hidravličnega olja za streho, saj me je tega celotnega sistema po pravici kar malo strah, olje pa je največkrat krivec za slabo delovanje.
Pri meni je vse skupaj sicer delovalo brez težav, ampak sem po principu "raje preventiva, kot pa kurativa", danes lotil menjave.
Več je pa opisano na https://forum.alfa-klub.com/viewtopic.p ... 04#p562304.
Zraven pa še malo ovil in uredil nekaj neuglednih žic pod pokrovom.
Našlo se je pa še nekaj kleparskih presenečenj, ki jih bo treba letos urediti...
Stricu na tehničnem sicer niso bili najbolj všeč plini, tako da to treba tudi nekaj narediti glede tega....
Pa sem še jaz vzel eno svečko ven za pregled. Naj bi bile menjane pred 4000km, oz 3 leti. Stanje ok, samo zapacane z oljem... Tesnilo pokrova ventilov predvidevam... Nazadnje menjano 2018.
Tako da svečke zgleda niso...
Kaj pa moti mojstra na tehničnem?
Sicer če je bilo to na Jesenicah, potem nič čudnega, saj jih tam moti vse (vrgli prijatelja zaradi rije na blatniku), razen ko pripelješ službeno koreto v razpadajočem stanju, je pa vse ok (luft v podvozju, cvetoči pragovi).
Kar se pa svečke tiče pa ne vem kaj imaš in tudi za koliko km so (mogoče Bosch? ) samo NGK BKR6EKPA ali PMR7A niso.
Ja kliče po novi dihtngi pokrova ventilov..
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Hm, moram reči da pri meni so bili kar korektni. Enkrat je bil edino en pameten, da je podvozje zluftano (a novo je bilo...). Sem šel naslednji dan še enkrat, pa je bilo ok.
Svečke pa neke poceni Bosch. V teoriji sicer prave.
Očitno smo eni rojeni pod srečno zvezdo, da nas pregledniki j****.
Zraven tistega kar sem napisal in še nekaj drugih prigod znancev, še moja ko mi je kreten potegnil rdečo 166 s čolnom čez tovorno progo (tehničen lahkega priklopnika), kjer je oboje zabilo v vse sorte stvari in na koncu tudi pogledal ni ene stvari na prikolici, samo z nasmeškom izstopil iz avta in odšel...
Uh....
Ok kaj ga potem moti, lambda ali CO?
Po izgledu svečke bi reku, da je mešanca ok, pa olja tudi ne skuri veliko.
Uh, ta pa je grda... S tujim k... mahat po koprivah potem, pa to.
Lambda je bila po zapiskih lastnika menjana ravno tako pred tremi leti, tako da recimo da ni to (glede zapisovanja je bil pa res picajzelj). Ni sicer kaj dosti govoril, rekel je da auspuh je ok, ko sem ga vprašal, pa da bi on s svečkami probal.
To je plan, ja. Sem pa zgleda nekaj poj***, ko sem dal svečko ven... Se mi zdaj dogaja, da vžge, pa takoj crkne, in tako nekajkrat, dokler se ne odloči delati Ko potem dela, pa dela normalno. Samo ko vžge, kar lepo po bencinu prismrdi. Pojma nimam, kaj zaboga mi je uspelo narediti
Evo, ob takih pa res človeka mine, da bi še kaj sam delal.
A takrat posveti rdeč injektor (lučka za motor)?
Pa občasno samo vergla berez efekta?
Take simptome je imela rdeča 166 TS. Pojavilo se je kar tako enkrat.
Po kombiniranju vsega mogočega, nikoli prišel zadevi do dna, mogoče samo ena stvar ki pa je nisem štokal...
Ali imaš kable iz vžigalnih tuljav dve različne dolžine, ki gredo navzkriž ali vse enake, direktno na malo svečko zraven?